Pompoenpastei met draadjesvlees

Een hoofdgerecht voor 4 personen

Bereiding

30 min. (+2 uur stooftijd+ 2 uur afkoelen + 45 min. oventijd)

Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Voeg de ui en kruiden toe en bak 1 min. mee. Schep de bloem erdoor. Los het bouillonblokje op in 5 dl heet water en schenk bij het vlees. Roer goed, zodat een gebonden saus ontstaat. Breng het gerecht tegen de kook aan en laat het vlees op laag vuur in 2 uur met het deksel op de pan gaar stoven. Roer af en toe. Voeg de pompoenblokjes toe aan het vlees en warm ze 1 min. mee. Doe het gerecht over in een kom en laat een uur afkoelen. Verwarm de oven voor tot 180 C. Rol 6 plakjes bladerdeeg uit tot een grote deeglap en bekleed hiermee de springvorm. Snijd evt. overtollig deeg eraf. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem en leg er aluminiumfolie overheen. Vul met gedroogde bonen en bak de bodem 15 min. voor in de oven. Verwijder bonen en folie. Schep de saus in de vorm. Rol de rest van het bladerdeeg uit tot een ronde plak en dek hiermee de pastei af. Druk het deeg aan de randen goed op elkaar. Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei. Maak kleine gaatjes in het deeg waaruit de stoom kan ontsnappen. Bak de pastei 45 min. in de oven tot het deeg mooi goudbruin en gaar is.

Benodigdheden

  • 500 gram runderhacheevlees
  • 3 eetlepels olie
  • 2 gesnipperde uien
  • 20 gram grofgehakt Italiaanse kruiden
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 pompoen van 400 gram
  • 1 pak bladerdeeg
  • 1 ei
  • ovenschaal doorsnee 24 cm
  • gedroogde bonen.